Om pijpen en buizen te buigen kun je kiezen uit 4 verschillende soorten pijpbuigers. Onderstaand lees je welke keuze je hebt.

Dubbele pijpenbuiger

De dubbele pijpenbuiger is een handmatig bediende buigmachine die gewoonlijk wordt gebruikt om pijpen in een hoek van 90 graden te buigen, met behulp van twee handgrepen. Nadat de buis op het apparaat en de handgrepen is geplaatst, zorgt het naar elkaar toe duwen van de buis ervoor dat de buis buigt. Dit type buigmachine wordt handmatig bediend, wat betekent dat het sterk afhankelijk is van uw krachtinput om de buis te draaien. Bepaalde soorten materiaal mogen niet worden gebruikt op de dubbele pijpenbuiger, zoals staal en ijzer; kunststof en aluminium buizen zijn echter veel gemakkelijker om mee te werken.

Vrijstaande en ergonomische pijpenbuiger

De vrijstaande pijpenbuiger staat bekend als de grootste pijpenbuiger, staande op twee poten. Met een veel hogere drukuitoefening van de operator, kunt u met de buigmachine dikke en grotere buizen buigen met twee handgrepen. Aan de andere kant is de ergonomische pijpenbuiger een handbediend gereedschap, met een tolerantie van buizen tot vijftien millimeter, en buigt tot 180 graden, met minder kracht.

Mini- en micropijpenbuiger

Sommige pijpen en buizen zijn te klein om te gebruiken op een dubbelpijpsbuiger, die alleen kan worden gebogen met mini- en micropijpenbuigers. Met opties met drie sleuven houdt een minipijpenbuiger een pijp vast met een diameter van zes, acht en tien millimeter. Als u kleinere pijpen tussen de drie en zes millimeter hebt, moet u mogelijk een micropijpenbuiger aanschaffen, die ook in elektrische systemen wordt geleverd.

Conduit Pipe Bender

Deze pijpenbuiger is speciaal gemaakt voor pijpen en wordt gebruikt voor elektrische bedrading en maakt gebruik van één handgreep, in tegenstelling tot andere pijpenbuigers. Om te profiteren van het buigproces, heeft dit type buigmachine een vlak oppervlak zoals de vloer nodig. Om een ​​buisbuiger te gebruiken, plaatst u de buis, plaatst u de buigmachine op een vlakke ondergrond, gebruikt u een optimale hefboomwerking en gebruikt u uw voeten en handvat om de buis of buis te buigen. Lees meer Onderhoud van industriële machines in 2020 Ook biedt een meer verlengde handgreep op de pijpbuiger meer hefboomwerking op het stijvere materiaal zoals stalen buizen. Als er draden in een buis zitten, is het raadzaam deze vóór het buigproces te verwijderen om beschadiging te voorkomen. Lees meer op: https://gineersnow.com/industries/tools/different-types-of-pipe-benders-and-safety-tips

Meer over metaalbewerking en buizen buigen lees je hier:

https://metaalbewerking.webgidsje.nl/

https://metaalbewerking.linkpaginas.nl/

https://metaalbewerking.startbeurs.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *