1. Vang regenwater op

Drinkwater is schaars in veel delen van het land, waardoor het nog belangrijker is om zoveel mogelijk te besparen. Rainscaping-functies zoals regentuinen en rotsdammen helpen bij het beheren van regenwater. Regenwateropvangsystemen zoals regentonnen stellen tuinders in staat water te gebruiken dat niet afkomstig is van gemeentelijke of particuliere bronnen. Duurzame tuiniers gebruiken ook mulch en bodembedekkers om de verdamping van water in hun grond te vertragen, zodat het water niet wegloopt of zo snel wegloopt dat planten geen tijd hebben om het in te weken.

2. Nodig insecten uit in je tuin

Een insectenvrije tuin is niet gezond voor het ecosysteem van uw achtertuin – insecten zijn belangrijk! Het is nog steeds nodig om ongedierte af te schrikken dat planten beschadigt en doodt, maar je moet nog steeds nuttige insecten naar je tuin lokken.

Bladluizen, mijten, rupsen en ander ongedierte verorberen je planten en kunnen je gewassen verwoesten. Ontdek welke nuttige insecten roofdieren zijn en trek ze aan of introduceer ze in uw tuin zodra er tekenen van ongedierte verschijnen. Lieveheersbeestjes, groene gaasvliegen, loopkevers en vele andere zijn nuttige insecten die uw tuin kunnen helpen bloeien.

Naast ongediertebestrijding moet uw tuin ook bestoven worden. Zorg ervoor dat je planten opneemt die bijen, vliegen en andere bestuivers naar je tuinbedden lokken – er zijn genoeg tips en bloeiende planten om dat mogelijk te maken.

3. Start met composteren

Volgens de Environmental Protection Agency maken voedselresten en tuinafval meer dan 30 procent uit van wat thuis wordt weggegooid. Waarom voedingsstoffen weggooien die uw tuinbedden kunnen gebruiken? Door compost aan uw tuin toe te voegen, blijft dat materiaal buiten de vuilstortplaatsen, verbetert de gezondheid van uw bodem, recyclet u voedingsstoffen en biedt het meer voordelen voor het milieu, zoals waterbesparing. Compostering biedt een omgeving voor bacteriën, schimmels en wormen om planten- en voedselresten snel af te breken en om te zetten in voedselrijk materiaal dat tuinen laat bloeien.

Nu ben je klaar om jouw tuin ‘2022 ready’ te maken. Meer linkjes over tuinen en gerelateerde zaken? Kijk dan hieronder

https://vijver.startwall.nl/

https://tuin.onzestart.nl/

https://tuinmeubel.benelinx.nl/

https://tuinmeubel.startvesting.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *